החלטתם להחליף / לשפץ / לשפר את המטבח. ברור לכם מה יהיה הסידור של הארונות, איפה הכיריים והמקרר... אבל מאיזה חומר יהיה עשוי משטח העבודה?
פעם היינו קוראים למשטח הזה "השיש". היום, ישנם כל כך הרבה חומרים שדווקא שיש הוא הכי פחות מלהיב אותי מכולם.
הנה רשימה, חלקית אך ממצה, של החומרים שמהם אפשר לעשות משטח למטבח. היתרונות, החסרונות ואיך הם ניראים.
אבן טבעית
מכיוון שהיא כזו, צורתה מרשימה ביותר והיא ייחודית ומעניינת. הגידים, העורקים והצורות שיופיעו על האבן יהיו ייחודיים לחתיכה הזו שנחצבה והונחה אצלכם במטבח. אין שתי אבנים זהות. זה ייתרון גדול למי שמחפש ניראות שכזו. אולם, כחומר טבעי הוא גם סופג כתמים, אינו עמיד לחירוץ ולחום. יש לאטום אותו לעיתים דחופות ולטפל בו. כמו כן, יש לקחת בחשבון את המשקל הרב שלו כשמתכננים משטח שכזה. הוא לא יכול לרחף אלא חייב מסעד חזק.
קוריאן
משטח שמורכב מחומר אקרילי ופוליאסטר. זהו חומר סינטטי לכל דבר. לכן ניתן לבנות ממנו צורות ייחודיות למשל ליצור כיור אינטגרלי כך שלא ייראו את החיבור בין המשטח לכיור. קוריאן אינו עמיד בחום שריטות או כתמים, אולם מכיוון שהוא חומר סינטטי יחסית קל לתקן את הנזקים אלו. בעיני החסרון הוא שהמראה תמיד יראה לא טבעי.
קוורץ
או "אבן קיסר" כפי שהרוב רגילים לקרוא לזה, הוא השילוב הנכון בין אבן טבעית לקוריאן. ניתן לקבל בו מראה טבעי של אבן עם הטקסטורה הייחודית לה או בצבעוניות תעשייתית. את משטחי הקוורץ קל מאוד לנקות ולטפל בהם ולכן הם מאוד פופולארים. ישנן חברות נוספות שמספקות היום משטחי קוורץ במגוון עצום של דוגמאות. שווה לבדוק
נירוסטה
המשטח הכי תעשייתי, מוסדי והכי מודרני שיש. מאוד קשוח ונקי (דוחה בקטריות) ומיועד למטבחים שיש בהם הרבה עבודה. ממש כמו במסעדות ובמלונות. גם הוא לא נועד לחולי נקיון. הוא מקבל שריטות ושוני בצבע כשעובדים עליו עם חומרים אלימים. אבל יש לו אופי דווקא בגלל המראה הקר יחסית. אגב, בשילוב עם חומרים כמו עץ, נירוסטה יכול להיות מאוד ביתי ונעים.
עץ גושני
בכל פורמט עץ מעניק חמימות וביתיות. גם בתור משטח למטבח. מאוד מרגיע. אולם כמו האבן הטבעית גם העץ אינו עמיד בפני כתמים, חום ושריטות. "האופי" הזה שהוא מקבל עם השנים, בעיני הוא הייתרון הגדול שלו. חשוב לזכור שגם עץ צריך טיפול דחוף למילוי החריצים ולשמירה על האיטום.
עכשיו רק נשאר לבחור מה מתאים לכם
בתיאבון
דנה
פעם היינו קוראים למשטח הזה "השיש". היום, ישנם כל כך הרבה חומרים שדווקא שיש הוא הכי פחות מלהיב אותי מכולם.
הנה רשימה, חלקית אך ממצה, של החומרים שמהם אפשר לעשות משטח למטבח. היתרונות, החסרונות ואיך הם ניראים.
אבן טבעית
מכיוון שהיא כזו, צורתה מרשימה ביותר והיא ייחודית ומעניינת. הגידים, העורקים והצורות שיופיעו על האבן יהיו ייחודיים לחתיכה הזו שנחצבה והונחה אצלכם במטבח. אין שתי אבנים זהות. זה ייתרון גדול למי שמחפש ניראות שכזו. אולם, כחומר טבעי הוא גם סופג כתמים, אינו עמיד לחירוץ ולחום. יש לאטום אותו לעיתים דחופות ולטפל בו. כמו כן, יש לקחת בחשבון את המשקל הרב שלו כשמתכננים משטח שכזה. הוא לא יכול לרחף אלא חייב מסעד חזק.
![]() |
| משטח קוריאן עם כיור אינטגרלי |
משטח שמורכב מחומר אקרילי ופוליאסטר. זהו חומר סינטטי לכל דבר. לכן ניתן לבנות ממנו צורות ייחודיות למשל ליצור כיור אינטגרלי כך שלא ייראו את החיבור בין המשטח לכיור. קוריאן אינו עמיד בחום שריטות או כתמים, אולם מכיוון שהוא חומר סינטטי יחסית קל לתקן את הנזקים אלו. בעיני החסרון הוא שהמראה תמיד יראה לא טבעי.
![]() |
| משטח קוורץ בצבע אבן טבעית |
או "אבן קיסר" כפי שהרוב רגילים לקרוא לזה, הוא השילוב הנכון בין אבן טבעית לקוריאן. ניתן לקבל בו מראה טבעי של אבן עם הטקסטורה הייחודית לה או בצבעוניות תעשייתית. את משטחי הקוורץ קל מאוד לנקות ולטפל בהם ולכן הם מאוד פופולארים. ישנן חברות נוספות שמספקות היום משטחי קוורץ במגוון עצום של דוגמאות. שווה לבדוק
נירוסטה
המשטח הכי תעשייתי, מוסדי והכי מודרני שיש. מאוד קשוח ונקי (דוחה בקטריות) ומיועד למטבחים שיש בהם הרבה עבודה. ממש כמו במסעדות ובמלונות. גם הוא לא נועד לחולי נקיון. הוא מקבל שריטות ושוני בצבע כשעובדים עליו עם חומרים אלימים. אבל יש לו אופי דווקא בגלל המראה הקר יחסית. אגב, בשילוב עם חומרים כמו עץ, נירוסטה יכול להיות מאוד ביתי ונעים.
| משטח עץ אלון גושני |
בכל פורמט עץ מעניק חמימות וביתיות. גם בתור משטח למטבח. מאוד מרגיע. אולם כמו האבן הטבעית גם העץ אינו עמיד בפני כתמים, חום ושריטות. "האופי" הזה שהוא מקבל עם השנים, בעיני הוא הייתרון הגדול שלו. חשוב לזכור שגם עץ צריך טיפול דחוף למילוי החריצים ולשמירה על האיטום.
עכשיו רק נשאר לבחור מה מתאים לכם
בתיאבון
דנה





